-0.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 4 Decembra, 2023

PAVIĆ: NASTAVIĆEMO DA RADIMO U INTERESU GRAĐANA

Najnovije vijesti

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić izjavio je danas u Banjaluci da će ova politička partija nastaviti da radi u interesu Republike Srpske i njenih građana.
“DNS je na posljednjim lokalnim izborima ostvario izuzetno dobre rezultate, na osnovu kojih želimo započeti izgradnju i razvoj lokalnih zajednica u Republici Srpskoj, ali i na opštim izborima 2018. godine postići još bolji rezultat i biti nezaobilazan faktor u formiranju vlasti, te kreiranju bitnih odluka važnih za budućnost Srpske”, rekao je novinarima Pavić na obilježavanju krsne slave DNS-a Svetog velikomučenika Dimitrija – Mitrovdana.

On je istakao da DNS vodi jasnu i miroljubivu politiku.

“Ovakvo vođenje politike neophodno je u današnje vrijeme kada nedostaje dijalog političkih partija. DNS uvažava i njeguje civilizacijski način komunikacije, s ciljem postizanja kompromisa o važnim pitanjima u Republici Srpskoj i BiH”, dodao je Pavić.

On smatra da bi uručenje sertifikata zvaničnicima koji su izabrani na lokalnim izborima trebalo da stabilizuje vlast u lokalnim zajednicama.

Pavić kaže da je Gradski odbor DNS-a Bijeljina donio odluku da podrži reizabranog gradonačelnika ovog grada Miću Mićića u momentu kada je Mićić imao većinu u lokalnoj skupštini, da neće biti problema prilikom formiranja vlasti u Prijedoru, te da ne vidi problem što će SDA činiti vlast u nekoj od lokalnih zajednica u Srpskoj.

On je svim članovima DNS-a i građanima Republike Srpske koji slave čestitao Mitrovdan.

Obilježavanju krsne slave prisustvovali su članovi političkih partija iz Republike Srpske, predstavnici javnog, društvenog i političkog života Srpske i BiH.

izvor: srna