2.8 C
Prijedor
Subota, 4 Februara, 2023

PAVIĆ: OČEKUJEM OD ĐOKIĆA DA PODNESE OSTAVKU (DUŽA VERZIJA)  

Najnovije vijesti

Lider DNS-a Marko Pavić izjavio je novinarima u Prijedoru da je odluka o Rudniku željezne rude „Ljubija“ daleko veća od vladajuće koalicije. On je rekao da očekuje od ministra industrije, energetike i rudarstva RS Petra Đokića da podnese ostavku, jer iz dana u dan ponavlja kako nije donesena ispravna odluka i iznosi činjenice koje nisu realne.

– Umjesto da se razmišlja kako riješiti pitanje RŽR „Ljubija“, kako uopšte rješavati pitanje industrijske proizvodnje, ministar se okrenuo na kritiku Narodne skupštine RS i onih neistomišljenika koji nisu mislili i radili kao on. Umjesto da je ministar razmišljao o svojoj ostavci, jer nije dobio podršku Skupštine, on neprekidno kritikuje Skupštinu i svoje političke ili neke druge neistomišljenike. Mislim da je to u ovom momentu strašno – rekao je Pavić.

Kako je rekao, nakon odluke Narodne skupštine RS da se ne da saglasnost o prodaji većinskog paketa akcija RŽR “LJubija”, smatrao je da je to završena stvar i da se o tome nema šta diskutovati, jer je najviši organ donio odluku.

– Od tada se nisam oglašavao, jer sam mislio da je sad na nama da se brinemo o trenutnom stanju, o budućnosti i slično. Međutim, neki ministri iz dana u dan ponavljaju kako su oni bili u pravu, kako skupština nije i slično. Znači, oni koje je birala skupština odjednom su se drznuli da kažu da ta ista skupština nije u pravu – rekao je Pavić.

Kometarišući trenutnu situaciju, Pavić je rekao da u DNS-a imaju svoje prijedloge.

– Naš će prijedlog biti da se angažuje ili nezavisna revizorska kuća ili advokatska kancelarija koja će analizirati ugovore o osnivanju Mitala iz 2004. godine i na bazi analize ponuditi odgovor na pitanje:  da li po ugovoru koji već postoji, neko drugi sem Mitala može kopati rudu u Ljubiji? To je ono osnovno što nas interesuje. Ako može neko drugi, onda neka se ide u javnu proceduru, ako ne može, neka se sjeda sa Mitalom i dogovara – poručio je Pavić.

M.Stegić

foto: Giga