6.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

GRADONAČELNIK PRIJEDORA O REFERENDUMU: DEMOKRATIJA POBIJEDILA NASILJE I PRITISKE

Najnovije vijesti

Gradonačelnik Prijedora i predsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić se o referenduskom pitanju o Danu RS, danas u 10 časova i 15 minuta, izjasnio na glasačkom mjestu u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“, gdje su, na 3 biračaka mjesta, glasali punoljetni građani iz užeg prijedorskog centra.

img_9768

– Ovo je izuzetan dan za demokratiju u Republici Srpskoj. Ovim danom demokratija je pobijedila nasilje i pritiske i potvrdila građansko pravo da u RS, na taj način, „raspravlja“ o mnogim stvarima. Mi smo danas primjenili načelo koje se u zapadnoj Evropi najviše cijeni i koje građani Evrope koriste u mnogome, a nama su pokušavali da to zabrane. Nadam se da poslije ovoga tih zabrana više neće biti i da će referendum kao demokratko pravo svih građana biti trajno dobro koje će ostati na ovim prostorima – rekao je Pavić i ocijenio da ovo nije samo glasanje o 9. januaru, Danu Republike, već i pravu građana da demokratski i slobodno izraze svoju volju o bilo kojem pitanju koje se tiče njihovog života, rada i budućnosti.

– Ono što danas želim naglasiti je da ovo nije upereno ni protiv koga i da ovo nije prst u oko ni međunarodnoj zajedenici, ni drugim narodina, ni bilo kome. Ovo je samo mogućnost da se izjasnite o nečemu, ali i iskonsko pravo da svako onaj ko to želi može to pravo iskoristiti i na ovaj način – naveo je Pavić i dodao da već sutra treba da živimo sa rezultatima referenduma.

– Na institucijama je zadatak da na bazi onoga što su građani rekli donesu odgovarajuće akte, a nama ostaje trajno demokratsko dobro – zaključio je Marko Pavić, gradonačelnik Prijedora i prvi čovjek DNS-a, koji je najavio da se koliko sutra može očekivati i zvanično otvaranje novoizgrađenog nadvožnjaka na Pećanima.

R.Rečević