Predsjednik Demokratskog narodnog saveza  Marko Pavić pozvao je danas predstavnike vlasti na nivou BiH da hitno ili poprave stanje, ili se povuku iz vlasti i prepuste je nekome ko će to uspješno raditi. “Stanje u BiH je turbulentno i ne garantuje bolju budućnost. Tamo nema skupštinske većine. Potpuno je blokirano donošenje zakona, upitan je evropski put i oni koji su doveli do ovakve situacije na nivou BiH treba hitno, ili da poprave stanje, ili da se povuku iz vlasti i prepuste nekome ko će to uspješno raditi”, rekao je Pavić Srni.

On je naveo da su na nivou BiH “jedino radili sudovi i tužilaštvo”. “A i za njih bi bilo najbolje da nisu uopšte ni radili – bilo bi danas više povjerenja među narodima i među entitetima i bilo bi boljeg razumijevanja prošlosti”, ocijenio je Pavić.  Smatra da je u novoj godini neophodna stabilizacija prilika u BiH, ali da je teško povjerovati da ih mogu stabilizovati oni koji su sada na vlasti. “Treba stvoriti povoljne uslove za izbore. Međutim, već sada se nagovještava da bi izbori mogli sve ostalo zasjeniti, a mi u DNS-u mislimo da je ekonomija iznad izbora i da je to ono što ni u jednom svom potezu niko ne smije zaboraviti”, poručio je Pavić.

Prema njegovim riječima, potrebno je stvoriti ambijent povoljan za evropski put i za ubrzanje evropskog puta, kao i za privlačenje domaćih i stranih investicija. “Ako zaista ova sadašnja koalicija na nivou BiH nije u stanju da to uradi, bolje bi bilo da se što prije povuče i pusti to drugima da rade”, ponovio je Pavić. On je istakao da je Republika Srpska ostala stabilna i izrazio zadovoljstvo što je DNS sa svojim koalicionim partnerima učestvovao u toj stabilnosti. “Ima još toga za popraviti i raditi, ali siguran sam da će za to biti snage u narednoj godini”, rekao je Pavić.

On je dodao da DNS uspješno završava 2017. godinu, da je proveo izbore unutar stranke, ojačao i obnovio se i da je spreman za dalje jačanje i povećanje broja članstva u stranci, te da je vrlo važno da je učestvovao u važnim događanjima i donošenju važnih odluka u Republici Srpskoj. “Bili smo dio snaga koje su uspješno vodile Srpsku u ovoj godini. U Srpskoj očekujem stabilnu situaciju i da DNS bude jedan od faktora te stabilnosti. Na izborima iduće godine očekujem dobre rezultate i dosta promjena nakon izbora, jer mislim da će obnovljene snage koje kroz izbore dobiju povjerenje imati i nove ideje i nove snage za što bolje rezultate”, zaključio je Pavić.

On je svim građanima Republike Srpske i BiH čestitao novogodišnje i božićne praznike i poželio im ličnu i porodičnu sreću, a članove DNS-a pozvao da u narednoj godini pokažu šta se to radilo svih ovih godina i da opravdaju povjerenje građana koje je prema DNS-u sve veće.

SRNA

PrethodniRASPISAN KONKURS ZA NAJBOLJE UČENIČKE PREDSTAVE
SlijedećiDJED MRAZ PAKETIĆE DIJELIO I U VOZU