Srijeda, 24. Aprila 2024.
7.8 C
Prijedor

PAVIĆ: STRANKA NE MOŽE PODRŽATI PRODAJU “LJUBIJE”

NAJNOVIJE VIJESTI

Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je večeras da DNS ne može podržati prodaju državnog paketa akcija u Rudnicima željezne rude /RŽR/ “LJubija” u Prijedoru kompaniji Izrael investment grup.
“Jednostavno, Izrael investment grup nije kredibilan, niti garantuje da će se ruda u `LJubiji` kopati. To je osnovni razlog zašto to nećemo podržati, jer je naš cilj da se ruda kopa, ljudi zapošljavaju i da Željeznice /Srpske/ rade”, rekao je Pavić večeras novinarima u Banjaluci.

Govoreći o zvorničkoj kompaniji “Alumina”, Pavić kaže da je stav DNS-a da treba poštovati sudske presude.

“Bez obzira što smo nezadovoljni pravosuđem, moraju se poštovati sudske odluke”, dodao je Pavić.

Potpredsjednik DNS-a Nedeljko Čubrilović ocijenio je da DNS jedini i od početka ima jasan stav u vezi sa prodajom akcija RŽR “LJubija”.

On je dodao da sutrašnje saslušanje pred Odborom za privredu Narodne skupštine predstavlja proceduralnu radnju u skupštini, gdje se poštuju i poslovnik o radu i zakonski propisi.

“To saslušanje će sutra biti obavljeno, a prava i obaveze komisije koja je to zakazala jeste da obavi razgovor i da neke zaključke ukoliko do njih dođe”, rekao je Čubrilović.

Odbor za privredu Narodne skupštine Republike Srpske održaće sutra u 12.00 časova javno saslušanje o Prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na odluku Vlade Srpske o prodaji 64,9 odsto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva Rudnici željezne rude “LJubija” Prijedor metodom neposrednog odabira kupca.

izvor: Srna