18.8 C
Prijedor
Petak, 1 Decembra, 2023

PAVIĆ: SzP VAŽNIJE FOTELJE U SARAJEVU, NEGO REPUBLIKA SRPSKA

Najnovije vijesti

Predsjednik DNS-a Marko Pavić smatra da su svi oni koji poštuju Dejtonski mirovni sporazum i koji vole mir u regionu i u BiH zgroženi izjavom bošnjačkog člana Predsjedništva Bih Bakira Izetbegovića koji je rekao da je spreman za rat i koji se miješao u teritorijalne odnose Srbije i time doveo u pitanju dobre odnose BiH i Srbije.
“Neshvatljivo je da Savez za promjene /SzP/ koji sa Bakirom drži vlast na nivou BiH ne uviđa koliku štetu to nanosi Srbima i Republici Srpskoj i nije spreman na dijalog sa koalicijom koja je na vlasti u Republici Srpskoj”, izjavio je Pavić Srni.

On je ocijenio da to samo govori da je njima daleko važnije biti u vlasti i u foteljama u Sarajevu nego brinuti o interesu Republike Srpske i njenih građana.

“Odbijanje dijaloga je neprimjereno, jer razgovori uvijek mogu donijeti nešto pozitivno. Uvijek je bolje razgovarati nego odbijati, jer odbijanje ide samo na štetu Republike Srpske i srpskog naroda”, naglasio je Pavić.

Prema njegovom mišljenju, građani će na izborima žestoko kazniti ovakvo ponašanje SzP, a to je znak svima da se ubuduće mora povesti računa ko čini vlast na nivou BiH i ko predstavlja Republiku Srpsku u Sarajevu.

“Do sada smo smatrali da to nije toliko važno, ali evo sad se vidi da jeste kad na te pozicije dođu ljudi kojima su njihove fotelje važnije od Republike Srpske i onih koji su ih delegirali”, zaključio je Pavić.

izvor: Srna