Dalibor Pavlović od danas je i zvanično gradonačelnik Prijedora. Ovu dužnost preuzeo je od dosadašnjeg gradonačelnika Milenka Đakovića, koji će u novom skupštinskom sazivu biti odbornik Demokratskog narodnog saveza. Pavlović je poručio da će u naredne četiri godine, zajedno sa svojim saradnicima, sve učiniti da Prijedor bude mjesto boljeg i kvalitetnijeg života. U svemu tome će, tvrdi, imati i podršku Vlade Srpske i Savjeta ministara BiH.

– Kao što sam već govorio tokom predizborne kampanje, biću gradonačelnik svih građana. U ovom gradu više neće biti nikakvih podjela. Svi oni ljudi koji budu željeli da doprinesu boljeg gradu Prijedoru i njegovom razvoju, dobro su došli u moj tim – dodao je on.

Odlazeći gradonačelnik novom je poželio srećan i uspješan rad. Đaković je naglasio da su prethodne četiri godine  bile izuzetno teške, ali zadovoljan je onim što je urađeno.

– Gospodinu Pavloviću želim uspjeh u rješavanju problema građana Prijedora i da nastavi tamo gdje smo mi stali. Prethodne četiri godine su bile burne, a naročito zadnje dvije. U 2019. smo imali velike poplave, 2020. godina prošla je u znaku pandemije virusa korona, a imali smo i promjenu skupštinske većine. Međutim, sve se to uspješno završilo – istakao je Đaković.

Pavlović je na proteklim lokalnim izborima osvojio 15.351 glas. Za narednu sedemicu najavio je konstitutivnu sjednicu Skupštine grada, na kojoj će biti izabrani zamjenik gradonačelnika, sekretar, predsjednik i potpredsjednik lokalnog parlamenta, kao i vršioci dužnosti gradskih odjeljenja.

B.D.