Gradonačelnik Prijedora, Dalibor Pavlović,  osvrnuo se  na izjavu bivšeg gradonačelnika, Milenka Đakovića, da je SNSD kočio projekte odbrane od poplava.

– Želim da građane upoznam, a i bivšeg gradonačelnika ako je zaboravio, da su direktori „Voda Srpske“ od 2011. do 2019. godine bili iz reda DNS-a, a i gradonačelnik Prijedora je bio iz DNS-a.  A, u tom periodu su nas dva puta zadesile poplave. Koliko su bili aktivini i koliko su onda tražili projekata od „Voda Srpske“? – pitao je Pavlović.

On je napomenuo da je projekte  za Miloševicu i Gomjenicu sa ovim preduzećem počeo dogovarati i prije nego što je izabran za gradonačelnika.

– U tom periodu za direktora „Voda Srpske“ imenovan je čovjek iz reda SNSD-a, i krenuli smo odmah u pregovore, bez obzira ko bio gradonačelnik. I  ovih dana očekujemo da se za to raspiše tender i da krenemo u sanaciju tih vodotoka – rekao je Pavlović.

Radi se i na obezbjeđivanju 11 miliona KM za završetak obodnog kanala od Žegerskog mosta do mosta u Brezičanima i za prokopavanje korita Sane.

Pavlović je rekao da će se uskoro obratiti javnosti kako bi javnost upoznao sa tim kome su sve isplaćivana sredstva namijenjena za borbu protiv korone.

Z.J.