2.8 C
Prijedor
Srijeda, 30 Novembra, 2022

PDA: ULAGATI U RAZVOJ ZDRAVSTVENOG TURIZMA

Najnovije vijesti

Fokus države dosad je nedovoljno bio na iskorištenosti domaćih resursa, te je zbog toga najvažnije kreirati drugačiji politički ambijent u postojećem ustavnom uređenju zemlje i u središte djelovanja stavljati ekonomska pitanja, koja povezuju ljude i koja će im omogućiti bolji život u BiH. Ovo je na konferenciji za novinare poručio Ajdin Mešić, kandidat PDA – Pokret za državu, za Narodnu skupštinu Republike Srpske.

“Neophodno je povećanje efikasnosti tržišta zapošljavanja, unapređenje sistema socijalne zaštite, sistema upravljanja otpadom, organizacija turističkih oblasti i uređenje tržišta nekretnina, što je kod nas, u jednu ruku, dosta zapostavljeno”, rekao je Mešić.

Kandidati PDA ukazali su na veliki potencijal Prijedora u oblasti turizma. S tim u vezi, Azra Pašalić, kandidat za NS RS, govorila je o zdravstvenim prednostima boravka na Kozari sa aspekta brojnih fizičkih aktivnosti i liječenja planinskim vazduhom.

“Dolaskom na Kozaru, činimo mnogo za očuvanje svog zdravlja i života. Sve su ovo razlozi zbog kojih PDA, Regionalni odbor Prijedor i njeni kandidati na izborima za sve nivoe vlasti, podržavaju inicijativu da Kozara i zvanično postane vazdušna banja, da ova inicijativa zaživi kroz smještajne i zdravstvene kapacitete, što će automatski obogatiti turističku ponudu prijedorske regije, povećati budžet i omogućiti otvaranje novih radnih mjesta”, rekla je Pašalićeva koja je i predsjednica Regionalnog odbora PDA BiH Prijedor.

Treba iskoristiti fondove EU za razvoj zdravstvenog turizma, a izgradnja auto-puta Prijedor-Banjaluka i blizina banjalučkog aerodroma će biti od velikog značaja za približavanje Kozare domaćim i stranim turistima, poručuju iz PDA.

D. S.