18.8 C
Prijedor
Petak, 1 Decembra, 2023

PENZIONERI ĆE JEDNOKRATNU POMOĆ DOBITI U AVGUSTU

Najnovije vijesti

Penzioneri u Republici Srpskoj dobiće u avgustu jednokratnu novčanu pomoć od stotinu KM, potvrdila je ministar finansija RS, Zora Vidović. Vidovićeva je podsjetila da se ova pomoć isplaćuje s ciljem ublažavanja inflacije i poboljšanja životnog standarda.

Prema njenim riječima, penzioneri su već dobili povećanje penzija od deset odsto. Ona je podsjetila da je mladima u Srpskoj Ministarstvo finansija isplatilo 9,2 miliona maraka jednokratne pomoći, prenosi RTRS.

Iz Ministarstva navode da je prijave za stotinu maraka pomoći za mlade moguće izvršiti do 25. jula ove godine. Ovo je prvi put da se ovakva finansijska pomoć upućuje direktno mladima. Vidovićeva objašnjava da je ovo primjer odgovorne politike i brige za sve kategorije stanovništva.

Vidovićeva navodi da Vlada donosi mjere u cilju ublažavanja inflacije i poboljšanja životnog standarda, a s tim u vezi doneseno je i nekoliko odluka kako ne bi došlo do nestašice hrane i energenata.

Naglasila je da je budžet Srpske stabilan, da ostaje razvojni čemu svjedoči i nastavak realizacije svih zacrtanih projekata od energetike do infrastrukture.

Nezavisne novine