U posljednje vrijeme na području Prijedora sve je učestalija pojava nepoznatih osoba koje penzionerima nude masažere i druge proizvode. Potvrdila je ovo Murisa Marić, izvršni direktor Udruženja građana “DON”.

Ona je upozorila najstarije sugrađane da ne nasjedaju na ovakve ponude. – U pitanju je prodaja masažera, od vrata do vrata, a penzioneri, misleći da će im ta sprava pomoći kupuju jako skupe proizvode, koji im, zapravo, nisu od koristi – dodala je ona.

Takođe, dugovanja prema “Vodovodu”, “Komunalnim uslugama”, “Toplani” i “Elektrodistibuciji”, problemi su zbog kojih se Prijedorčani najčešće obraćaju Udruženju za zaštitu potrošača.

– Sva ova preduzeća su pribjegla opomenama, a kasnije i najrigoroznijim mjerama, a to je isključenje potrošača sa mreže. To je nešto što još uvijek nije uređeno u našem sistemu i ne poštuje se jednogodišnja zastara. U većini ovih preduzeća praktikuju reprograme, koje penzioneri ne mogu plaćati – izjavila je Marićeva.

Ona je dodala da je ohrabrujuće to što je svijest potrošača o njihovim pravima na višem nivou u odnosu na neki prethodni period.

B.D.