18.8 C
Prijedor
Petak, 1 Decembra, 2023

PENZIONERI OTPUTOVALI NA BANJSKO LIJEČENJE U TESLIĆ

Najnovije vijesti

Na desetodnevni boravak, u Banju “Vrućicu” u Teslić, jutos je otputovalo oko 110 penzionera iz Prijedora. U ovoj banji ove godine banjsko-klimatska rehabilitacija organizovana je za oko 220 penzionera iz ovog grada. “Puno nam znači. Meni baš trebaju odmor i zdravstvena njega, s obzirom na godine. Prijaće nam i druženje”, istakla je Ljuba Dandić.

Kako ističu iz Udruženja penzionera grada Prijedora, ovu aktivnost ni ove godine ne bi mogli organizovati da nije bilo pomoći Gradske uprave, koja finansira polovinu troškova banjsko-klimatske rehabilitacije.

“Zahvaljujući Gradskoj upravi ovo je aktivnost koja traje više od 15 godina. Po tome smo prepoznatljivi. Polovinu desetodnevnog boravka u banji finansira Grad Prijedor, a polovinu penzioneri. Ima i onih koji ove pogodnosti koriste na odgođeno plaćanje”, rekao je Slobodan Brdar, predsjednik Udruženja penzionera grada Prijedora.

Pored današnje grupe od 110 penzionera, još toliko će za deset dana otputovati u Teslić. Osim banja “Vrućice” i “Mlječanice”, Udruženje penzionera grada Prijedora organizuje i odlaske na Kozaru.

M. Š.