Svečana sjednica Upravnog odbora Udruženja penzionera grada Prijedora bila je prilika da se penzioneri zahvale gradskoj administraciji na saradnji i pomoći. Samo ove godine, iz gradskog budžeta izdvojeno je 246.800 maraka za potrebe ovog udruženja. Sjednici je prisustvovao gradonačelnik Milenko Đaković koji je istakao da članovi ovog udruženja zaslužuju pomoć Gradske uprave. Naglasio je da na raspodjelu pomoći dosad nije upućena ni jedna primjedba. Rade to, kako je rekao, korektno i u najboljoj namjeri da pomoć stigne do onih kojima je najteže.

-Dugo sam u Gradskoj upravi, a dosad nisam dobio ni jednu primjedbu na bilo koji posao koji je uradilo Udruženje penzionera – rekao je Đaković.

Po riječima predsjednika Udruženja penzionera Slobodana Brdara, 156.000  maraka izdvojeno je za novčane pomoći najstarijoj populaciji, a ostatak za banjsko liječenje. Brdar se zahvalio na pomoći svojim saradnicima i Gradskoj upravi.

– Zahvaljujem se saradnicima, predsjednicima mjesnih odbora na svesrdnoj saradnji i pomoći, a zahvalnost dugujemo Gradu i gradonačelniku Đakoviću na razumijevanju za populaciju koju predstavljamo – rekao je Brdar i članovima Udruženja čestitao predstojeće praznike.

Na području Prijedora živi 14.774 penzionera, od čega ih je 13.520 u Udruženju penzionera.

M. Z.

PrethodniUjedinjena Srpska: cilj 100 odbornika na nivou RS (video)
SlijedećiZNAČAJNA ULAGANJA U SPORT (video)