20.8 C
Prijedor
Petak, 24 Marta, 2023

PERFORMANS ZA KRAJ LJETA KULTURE

Najnovije vijesti

Performans sa porukama mira na gradskom trgu, danas su priredile članice prijedorskog Udruženja žena „Nada“, zajedno sa četrdesetak mladih iz njihovog dnevnog centra i iz Sanskog Mosta. „Mir u našoj duši, mir u cijelom svijetu“, „Širimo ljubav, ne mržnju“, „Mladi su snaga, mi smo vaša budućnost“, „Učite svoju djecu da vole“ samo su neke od poruka sa transparenata koje su mladi nosili tokom performansa.

– Došli smo da podržimo vršnjake iz Dnevnog centra za djecu i omladinu  „Nada“ i da prenesemo naše poruke mira građanima. Najbitnije je da u svijetu ne bude rata, rasizma i netrpeljivosti, da svi poštujemo jedni druge, jer ljubav dolazi s poštovanjem – poručila je Ajla Zukić iz Sanskog Mosta.

– Mi smo djeca, a djeca ne treba da znaju da mrze. Stoga smo se okupili u centru grada da našim vršnjacima, ali i odraslima, uputimo poruke tolerancije – rekla je Viktorija Marković iz Prijedora.

Druženje mladih iz dva grada, kroz aktivnosti Udruženja „Nada“, traje već duže vrijeme.

– Organizovali smo zajedničke izlete, radionice i druženja poput ovog danas, na kome se vidi složnost mladih i njihovo razmišljanje o nekoj boljoj budućnosti – rekla je Rada Karajica, predsjednica Udruženja „Nada“.

Ovim performansom završeno je „Prijedorsko ljeto kulture 2019“.

D. S.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!