-1.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 6 Februara, 2023

PETROVDAN BEZ SPALJIVANJA GUMA

Najnovije vijesti

Pravoslavni Srbi Petrovdan tradicionalno proslavljaju paljenjem lila, a običaj nalaže da one budu izrađene od kore drveta. Međutim, nesavjesni pojedinci u ovim danima spaljuju i neke ne baš tradicionalne stvari, a najčešće su u pitanju automobilske gume.

Iz Odsjeka komunalne policije grada Prijedora apelovali su na građane da se suzdrže od paljenja nedozvoljenih materija, jer takve radnje mogu ozbiljno ugroziti bezbjednost građana i njihove imovine, dolazi i do zagađenja okoline.

– Zamoljavam građane da povedu računa, jer Komunalna policija će podnositi prekršajne prijave za sve postupke u kojima se spaljuju gume – naveo je Darko Avramov, šef Odsjeka komunalne policije.  Naglašeno je da se predviđene kazne za spaljivanje guma kreću između 50 i 150 KM.  Ipak, čini se da jer rad na terenu, u kombinacija sa ovakvim apelima, urodio plodom.

– Nekad smo imali po nekoliko lokacija na kojim su se skupljae i palile gume u velikim količinama, a vatre su gorjele i po nekoliko dana, dok je to sad rijetkost – rekao je Avramov, koji je uputio  poziv građanima da Komunalnoj policiji prijave lokacije na kojima pojedinci prikupljaju gume koje namjeravaju da spale.

Z.J.