Pravoslavni Srbi Petrovdan tradicionalno proslavljaju paljenjem lila, a običaj nalaže da one budu izrađene od kore drveta. Međutim, nesavjesni pojedinci u ovim danima spaljuju i neke ne baš tradicionalne stvari, a najčešće su u pitanju automobilske gume.

Iz Odsjeka komunalne policije grada Prijedora apelovali su na građane da se suzdrže od paljenja nedozvoljenih materija, jer takve radnje mogu ozbiljno ugroziti bezbjednost građana i njihove imovine, dolazi i do zagađenja okoline.

– Zamoljavam građane da povedu računa, jer Komunalna policija će podnositi prekršajne prijave za sve postupke u kojima se spaljuju gume – naveo je Darko Avramov, šef Odsjeka komunalne policije.  Naglašeno je da se predviđene kazne za spaljivanje guma kreću između 50 i 150 KM.  Ipak, čini se da jer rad na terenu, u kombinacija sa ovakvim apelima, urodio plodom.

– Nekad smo imali po nekoliko lokacija na kojim su se skupljae i palile gume u velikim količinama, a vatre su gorjele i po nekoliko dana, dok je to sad rijetkost – rekao je Avramov, koji je uputio  poziv građanima da Komunalnoj policiji prijave lokacije na kojima pojedinci prikupljaju gume koje namjeravaju da spale.

Z.J.

PrethodniČETIRI NAGRADE ZA PREDSTAVU “BUNAR” PRIJEDORSKOG POZORIŠTA
SlijedećiPLANOM INTEGRITETA PROTIV KORUPCIJE (VIDEO)