PETROVDANSKI PADOBRANSKI KUP 11. i 12. JULA (video)

Jubilarni 25. Petrovdanski padobranski kup održaće se, ukoliko epidemiološka situacija to dozvoli, 11. i 12. jula, saopšteno je iz Organizacionog odbora ove sportske manifestacije.

Petrovdanski padobranski kup za četvrt vijeka postojanja pobrao je sve pohvale učesnika, koji ga ocjenjuju kao jedno od boljih padobranskih takmičenja, rekao je predsjednik Organizacionog odbora Milenko Đaković. Sve je spremno da i ove godine takmičenje prođe u najboljem redu, prije svega sa stanovišta bezbjednosti, kako je to bilo i svih prethodnih godina,  ocijenio je on.

– Mi smo se pripremili za ovaj Kup u uslovima epidemije. Najvažnija je bezbjednost, ali i da obezbijedimo da ponašanje gledalaca i učesnika bude u skladu sa normama koje propisuje Institut za javno zdravstvo RS. Sve ćemo to ispoštovati – rekao je Đaković.

Direktor ovogodišnjeg kupa biće Nenad Nešić, koji je rekao da mu je čast što učestvuje u organizaciji međunarodnog takmičenja koje je velika afirmacija Prijedora i Republike Srpske.

– Moja obaveza biće da pomognem da se Kup organizuje u što boljem svjetlu. Da ga podignemo na značajno viši nivo. I da obezbijedimo sva potrebna sredstva kako bi sve proteklo u najboljem mogućem redu – izjavio je Nešić.

Sportski direktor ovog takmičenja Zoran Sredić napomenuo je da je virus korona malo usložnio organizaciju, te da će se morati doraditi i izmijeniti neke stvari koje su planirane tokom prethodnih nekoliko mjeseci.

– Mi očekujemo dolazak velikog broja padobranaca, im mislim da se u ovom momentu prijavilo njih oko 40. Iako se situacija mijenja iz dana u dan i zemlje donose mjere za putovanja, padobranci su ti koji su naučili da se snalaze, te mislim da ćemo realizovati ovo takmičenje kako treba i da ćemo imati znatan broj takmičara – kaže Sredić.

Prvi takmičarski dan predviđen je za subotu 11. jula, a drugi za nedjelju 12. jula.

Z. J.

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!