Na  aerodromu „Urije” , u subotu, 1. i nedjelju 2. jula, održaće se 22. međunarodni Petrovdanski padobranski Kup “Prijedor 2017”. Očekuje se 17 ekipa koje čine  padobranci iz svih krajeva svijeta koji rado dolaze u Prijedor.

Početak izvođenja takmičarskih skokova, na manifestaciji duge tradicije i brendu grada Prijedora,  je u subotu od 9 časova, a ceremonija otvaranja takmičenja planirana je za 12 časova.

Od 13,30 do 20,30 planirani su takmičarski skokovi.

Drugog dana takmičarski skokovi trajaće od  8 do 16 časova a proglašenje najuspješnijih ekipa i takmičara najavljeno je za 17 časova. Na satnicu se mogu odraziti vremenske prilike.

Petrovdanski kup dugi niz godina je u kalendaru Svjetske vazduhoplovne asocijacije. Tri puta uzastopno, na osmom, devetom i desetom kupu, trijumfovala je ekipa “KBK Eling” Prijedor, a na 15. kupu pobijedila je ekipa Aerokluba “Prijedor”.

Petom trijumfu nada se, konačno, kompletan tim AK “Prijedor”: Siniša Vujaković, Draško i Ivan Lajić, Nenad Martinović i Boban Ivetić. Nastupiće i kombinovana ekipa Prijedora i Banja Luke. Skokovi će se ponovo izvoditi iz aviona MI-8.

Uz ekipne pobjednike, priznanja očekuju najuspješnije seniore, dame i juniore.

Organizatori su Vazduhoplovni savez Republike Srpske i Aeroklub “Prijedor”, a pokrovitelji Kupa Grad Prijedor, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, RTRS i IPC “Kozarski vjesnik”.

Organizatori pozivaju  ljubitelje podabranstva da u naredna dva dana dođu na aerodrom Urije i vide svjetsku elitu.

 

M.Bogun

PrethodniU NEDJELJU 75. GODINA OD BITKE NA KOZARI
SlijedećiLIKOVNA KOLONIJA “SRETEN STOJANOVIĆ” OD 7. DO 14. AVGUSTA