6.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

PETROVDANSKI PADOBRANSKI KUP „PRIJEDOR 2017”: DOMAĆI PRIJEDOR U VOĐSTVU

Najnovije vijesti

Na Aerodromu “Urije” u Prijedoru u toku je 22. Petrovdanski padobranski kup, koji je okupio 13 ekipa i 65 takmičara   iz Austrije, Italije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Federacije BiH i Republike Srpske. Prilikom   otvaranja takmičenja iz  kalendara svjetske Vazduhoplovne asocijacije,  direktor  kupa Dragan Jaćimović je zahvalio svima učesnicima i onima koji su pomogli organizaciju takmičenja, a posebno gradonačelniku Prijedora Milenku  Đakoviću, pomoćniku ministra odbrane BiH Borisu Jereniću i sponzorima.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, u svom obraćanju poželio je dobrodošlicu svim učesnicima, gostima i ljubiteljima padobranstva.

Ističući da je grad Prijedor postao prepoznatljiv po ovoj međunarodnoj sportskoj manifestaciji poželio je  vedro nebo i dobro takmičarske rezultate.

Pohvalio je i  ljudima iz Aero kluba “Prijedor” na uspješnoj organizaciji.

-Svake godine se nalazimo ovdje na aerodromu Urije gdje se radio dolazi. Ovdje je danas 13 ekipa hrabrih mladih ljudi koji vrlo rado lete kroz plave visine i svima njima želim puno uspjeha i da ih tokom takmičenja prati lijepo vrijeme” dodao je Đaković i proglasio kup otvorenim.

Članovi aikido kluba “Ris” iz Prijedora zatim su se predstavili prigodnim programom.

Takmičarski skokovi izvode se iz helikoptera “UH-1” Oružanih snaga BiH( “Rambo” iz Vijetnama) a nakon što je otkazan let popularnog  MI-8, prijedorskim prijateljima  priskočili su u pomoć iz Aero kluba “Bihać”.

Nakon tri serije skokova u vođstvu  su domaćini-Aero klub “Prijedor”. Petom trijumfu nadaju se : Siniša Vujaković, Draško i Ivan Lajić, Nenad Martinović i Boban Ivetić.

Takmičarski skokovi nastavljaju se  danas i traju do 20,30  časova.

Drugog dana takmičarski skokovi na cilj, sa 1.200 metara trajaće od  8 do 16 časova a proglašenje najuspješnijih ekipa i takmičara najavljeno je za 17 časova. Na satnicu se može odraziti vremenske prilike.

Očekuje se izvođenje jubilarnog 10.000-og   takmičarskog skoka.

Organizatori kupa  su Vazduhoplovni savez Republike Srpske i Aeroklub “Prijedor”, a pokrovitelji Grad Prijedor, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske. Uz  Ministarstvo odbrane BiH manifestaciju su pomogli  RTRS i IPC “Kozarski vjesnik”.Organizator poziva  ljubitelje podabranstva da  danas i sutra dođu na aerodrom Urije i vide svjetsku elitu te daju podršku AK “Prijedor.

M.Bogun