Peugeotom skrenula na suprotnu traku i udarila u Jeep

Na magistralnom putu Prijedor–Novi Grad u mjestu Dragotinja kod Prijedora danas se oko 14.40 sati dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj su prema nezvaničnim podacima s lica mjesta jedna osoba zadobila je teže tjelesne povrede u sudaru Peugeota 306 i Jeepa Kia njemačkih registarskih oznaka.
Također, nezvanično saznajemo da se Peugeot koji je vozila mlađa ženska osoba kretao iz pravca Novog Grada u pravcu Prijedora. Vozačica je u jednom trenuku iz još nepoznatih razloga izgubila kontrolu nad vozilom, nakon čega je nekih 50-tak metara vozila travnatom površinom uz sam rub ceste, a onda prešla na suprotnu traku i na pola metra od pune linije direktno udarila u Jeep koji je dolazio iz suprotnog prvca.
Ona je bila sama u Peugeotu dok su u Jeepu bili bračni par i njihovo dvoje djece, dječak i djevojčica, te majka vozačice. Djeca i suprug vozačice u nesreći nisu povrijeđeni, dok su kćerka i majka iz Jeepa, te vozačica Peugeta kolima hitne pomoći odvezeni u pravcu prijedorske bolnice i u ovom trenutku se ne može govoriti o povredama koje su zadobili.
Iz CJB Prijedor navode da će više detalja o nesreći biti poznato nakon uviđaja koji obavljaju policijski službenici PS za bezbjednost saobraćaja iz Prijedora. Na licu mjesta bili su i vatrogasci TVJ Prijedor koji su nakon što su automobili odšlepani oprali dionicu puta na kojoj se dogodila saobraćajka.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!