Povodom 16. maja, Dana grada, u Pozorištu Prijedor održana je svečana akademija, na kojoj su pojedincima i kolektivima dodijeljene nagrade i priznanja.

Plaketa grada Prijedora posthumno je dodijeljena Radenku Bašiću, ubijenom načelniku Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor, dok je Povelja počanog građanina otišla u ruke Milorada Dodika, srpskog člana Predsjedništva BiH. Dodik je ponovio da je Prijedor jedan od strateški najbitnijih gradova u Srpskoj, da je Vlada do sada mnogo ulagala u razvoj privrede i infrastrukture u ovom gradu, te da će tako biti i ubuduće.

“Smatram da je ovo priznanje obaveza. Sa istim entuzijazmom ću, sa gradonačelnikom i njegovim timom, raditi na tome da Prijedor bude bolje, ljepše i sigurnije mjesto za život”, istakao je Dodik.

Gimnazija “Sveti Sava” i “Vodovod” dobitnici su nagrade grada.

Šesnaesti  maj prilika je da se prisjetimo  da je Prijedor 1942. godina bio jedna od rijetkih slobodnih teritorija u zarobljenoj Evropi, kaže gradonačelnik, Slobodan Javor.

“Posebnu zahvalnost dugujemo našim precima, jer su nam omogućili da živimo u slobodnoj državi. Na našim generacijama je da tu slobodu očuvamo”, poručio je Javor.

Povodom Dana grada, brojne delegacije danas su položile vijence ispred spomenika “Za krst časni” i kod spomenika Oslobodiocima Prijedora u parku na Pećanima.

B.D.

PrethodniPODRŠKA ZA JEDNOKRATNU POMOĆ
SlijedećiSUTRA ISKLJUČENJA STRUJE ZBOG REDOVNOG ODRŽAVANJA