12.8 C
Prijedor
Petak, 23 Februara, 2024

PLANINARI NA KOZARI POZDRAVILI PROLJEĆE

Najnovije vijesti

Planinarsko društvo “Klekovača” iz Prijedora organizovala je i ove godine na Kozari manifestaciju “Pozdrav proljeću”, na kojoj je učestvovalo 1.700 zaljubljenika u prirodu.Predsjednik Društva Dragan Romčević rekao je novinarima da je riječ o tradicionalnoj manifestaciji koja iz godine u godinu okuplja sve više učesnika.


“Zaljubljenici u prirodu i planinari iz čak 74 planinarska društva, kao i iz osnovnih škola iz Republike Srpske, Federacije BiH, Hrvatske, Slovenije i Srbije, prošli su planinarski pohod stazom od Rajkovića preko Kozaračkog kamena, Bešića poljane i Glavuše do Mrakovice”, pojasnio je Romčević.

On je dodao da su uslovi za učešće na manifestaciji, koja je održana 20. put, bili dobro zdravlje, fizička kondicija, psihička stabilnost, kao i odgovarajuća obuća i odjeća, a prije svega dobra volja za boravkom u prirodi i druženjem.


Na planini Kozari danas je sa ljubiteljima prirode i planinarima bio i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, koji je izjavio da je Kozara “turistički biser Potkozarja” i da je ova manifestacija odlična prilika za promociju njenih turističkih potencijala.

“Mi i želimo da Kozara bude puna, da se ljudi na njoj druže i koriste blagodeti planinske prirode”, naglasio je Đaković.

Na kraju puta dugog 13 kilometara, na Mrakovici je za sve učesnike organizovan ručak i prigodan kulturno-zabavni program u kojem su učestvovali članovi Kulturno-umjetničkog društva “Kozara” iz Prijedora.

https://youtu.be/Tc69PHDAp38

izvor: Srna