18.8 C
Prijedor
Četvrtak, 21 Septembra, 2023

PLANINARSKI POHOD POVODOM DANA GRADA

Najnovije vijesti

Jedna od brojnih manifestacija koje su održane povodom obilježavanja Dana grada Prijedora je i pohod od Patrije preko Maslin baira do planinarskog doma na Kotlovači, a organizator ovog pohoda je bilo PD “Klekovača”.

Početna tačka  pohoda  bio je spomenik na Patriji, mjesto gdje su partizanski odredi zajedno sa narodom ovog kraja 1942. godine izvršili proboj iz opkoljene Kozare.

Ove godine, na pohod je krenula šarolika grupa od 50 planinara, rekreativaca i ljubitelja prirode svih uzrasta. Vrijeme im je bilo naklonjeno tako da su mogli u potpunosti uživati u ljepotama pitomih obronaka Kozare. Inače, staza je bila duga oko 21 km i nije je bilo tako lako preći pa su i onima u najboljoj kondiciji zadnjih nekoliko kilometara „otežale“ gojzerice.

Na Kotlovači su ih dočekali planinari PD “Klekovača” koji već godinama domaćinski i odgovorno upravljaju domom i koji su se i ovog puta potrudili da Dom bude posebno uređen i očišćen za ovu priliku. Tu je bilo i ljubazno osoblje Nacionalnog parka koje ih je poslužilo ukusnim pasuljem i pićem.

Bojana Derkuća Bevandić

PD “Klekovača”