PLAVI SOLITER – ASFALTIRAN PROSTOR OKO ZGRADE (video)

Zajednica etažnih vlasnika “Plavog solitera” primjer je dobrog funkcionisanja stanara. Zahvaljujući dobroj naplativosti  za održavanje zgrade od 90 odsto, riješeni su brojni problemi, a među posljednjima i prilaz zgradi koji je bio u lošem stanju. Uz pomoć Gradske uprave Prijedor, ulaz i prostor oko nje su asfaltirani. Sve je koštalo 12.000 KM. Uvijek smo spremni podržati projekte od interesa za naše građane. Učinili smo to i u ovom slučaju, rekao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

– U ovoj zgradi, etažni vlasnici su složni i staraju se o prostoru oko nje. Imali su problem asfaltne podloge, koja je propala pa im je voda ulazila u podrumske prostorije i pravila štetu. Oni su se organizovali, prikupili 60 odsto sredstava, a preostali procenat domirio je Grad – rekao je Đaković.

Brane Zdjelar, stanar “Plavog solitera” i član Upravnog odbora Zajednice etažnih vlasnika, ističe da su u ovoj zgradi i ranije bili vrlo organizovani, tako da nije bio problem realizovati ovu akciju.

-Zahvaljujemo se gradonačelniku i Gradskoj upravi što su nam pomogli u ovom projektu. Imamo u planu još toga uraditi na uređenju oko zgrade u kojoj, na naše zadovoljstvo, stanuje preko 25 djece predškolskog uzrasta, što znači da su stanari uglavnom mlađe životne dobi – rekao je Zdjelar.

Novouređenom prostoru, koji je, pored asfalta, dobio i cvijetnjak, obradovali su se najmlađi stanari koji najviše vremena provode ispred zgrade.

– Meni se sviđa ovaj uređeni prostor, jer sada imamo više mjesta za igru – rekao nam je Aleksandar Iglić.

Stanari “Plavog solitera” imaju još mnogo toga u planu. Između ostalog, želja im je da sadržajno obogate igralište za djecu, ali i očuvaju postojeće i zasade novo zelenilo. Ova zgrada izgrađena je 1973. godine za potrebe radnika nekadašnjeg privrednog giganta, RŽR “Ljubija”. Ima 12 spratova i 48 stanova.

P. Š.

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!