Omladinci okupljeni u volonterskom centru Omladinskog savjeta Prijedor danas su krenuli sa kućnom dostavom namirnica starijim i nemoćnim osobama, licima za invaliditetom, trudnicama i svima u stanju potrebe na području našeg grada.

Tokom današnje akcije, volonteri su obišli našu sugrađanku Rosu Lukač i donijeli joj sve ono što joj je neophodno. U kućnoj je izolaziji, poštuje mjere nadležnih, zato se i obratila omladincima.

– Potpuno sam zdrava, ali moram ispoštovati sve ono što se od nas traži u ovoj situaciji. Imam nešto namirnica u kući, ali kao što znate, uvijek nešto treba… Hvala ovoj divnoj djeci, što su došla pred moju kuću i što su me uslužila – dodala je Rosa.

Kako je rečeno iz Štaba za vanredne situacije, cilj ove akcije je da potencijalno najugroženije kategorije stanovništva ostanu kod kuće i da im namirnice na brz i efikasan način budu dostavljene u njihova domaćinstva.

Medina Ramić, predsjednik Skupštine OSP rekla je da im se građani mogu obratiti putem broja telefona 065/836-968, svakog dana od 9.00 do 12.00 časova. Dostava se vrši do 18.00 časova. – Omladinski savjet Prijedor je formirao Volonterski centar u saradnji sa gradskim Štabom za vanredne situacije. Za sada imamo 30 mladih volontera, koji će u narednom periodu biti dio ove akcije – dodala je Medina.  

Može se naručiti do 15 namirnica, s tim da pojedinačna težina robe ne može biti veća od tri kilograma. Namirnice se plaćaju po dostavi i po cijeni kao u tržnim centrima, objasnila je volonter, Marija Ćurčija.

– Važno je da građani znaju da je samo dostava besplatna. Namirnice, po narudžbi, mi kupujemo i licima donosimo na njihovu kućnu adresu i prilažemo im račun, koji moraju da izmire – rekla je Marija.

Iz Omladinskog savjeta napominju da će na teren odlaziti sa zaštitnom opremom, te da će se pridržavati svih propisanih mjera, a sve sa ciljem da pomognu starijim sugrađanima u ovoj situaciji.

M.Šodić

PrethodniOD VEČERAS POČINJE ZABRANA KRETANJA
SlijedećiSPROVESTI PROCEDURU NABAVKE POKRETNE BOLNICE