U Prijedoru je počela dezinfekcija javnih ustanova. Večeras će biti dezinfikovane javne površine i pristupiće se pranju ulica. Shodno tome, iz Štaba za vanredne situacije apeluju na građane da, nakon 23 časa, ne izlaze iz kuća.

– Večeras ćemo vršiti dezinfekciju hlorom i drugim supstancama, tako da molim sve građane da pomjere svoja vozila sa javnih površina i da smanje kretanje. Napominjem da ovo nisu otrovne supstance, ali bez obzira na to bilo bi bolje da imamo što manje kretanje po gradu – istakao je Zlatko Ritan, šef Radne grupe gradskog Štaba za vanredne situacije.

U Prijedoru je trenutno 130 osoba pod nadzorom, rekla je doktor Milica Otković, načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja u Prijedoru.

– Uglavnom se radi o osobama koje su doputovale iz Slovenije, Njemačke, Italije i Austrije. Svim tim osobama rečeno je da, u periodu od 14 dana, smanje socijalne kontakte i da, ukoliko budu imali bilo kakve simptome, telefonskim putem obavijeste porodične ljekare ili da se jave nama u Higijesko-epidemiološku službu – savjetovala je ona.

Građanima se preporučuje da u svojim domovima izvrše dezinfekciju. To se naročito odnosi na zajednice etažnih vlasnika, koji bi trebali dezinfikovati javne površine oko stambenih zgrada.

B.D.

PrethodniOD DANAS DEZINFEKCIJA JAVNIH USTANOVA, POVRŠINA I PREVOZA
SlijedećiU TOKU DEZINFEKCIJA (VIDEO)