Tim za dezinfekciju pri gradskom Štabu za vanredne situacije nastavlja sa dezinfekcijom grada, sve u svrhu spriječavanja širenja virusa korona. Ove aktivnosti proširene su, pa je tako danas počela i dezinfekcija stambenih zgrada.

Šef Tima Zlatko Ritan izjavio je će dezinfekcija biti obavljena u svim naseljima i svim stambenim zgradama, te da bi i ovo trebalo biti uobičajeno u narednim danima.

 –Vršimo dezinkfekciju haustora i javnih površina u stambenim zgradama. Ovo je prvi put da to radimo od početka ove krize, ali to bi trebalo da postane redovna  aktivnost u narednom periodu – rekao je Ritan. On je zamolio građane da kada uoče ekipe zbog što efikasnije i uspješnije dezinfekcije , ograniče svoje kretanje u tim stambenim zgradama.

Sa dezinfekcijom  stambenih zgrada počelo se u naselju Pećani, te u Rudničkim zgradama. Na ovom poslu angažovano je dvadesetak ljudi, a za dezinfekciju se koriste atomizeri. Radi se u punom kapacitetu, i sve što se ne završi danas biće uređeno u narednim danima, poručju iz ovog Tima.

Z.J

PrethodniRaspored dežurstva JZU Gradska apoteka Prijedor za radne dane od 06.04.2020. i vikende (subota i nedelja)
SlijedećiPolicijski službenici Policijske uprave Prijedor darovali krv