16.8 C
Prijedor
Četvrtak, 22 Februara, 2024

POČELA ISPLATA SUBVENCIJA ZA PRIVATNE VRTIĆE

Najnovije vijesti

Grad Prijedor danas je počeo sa isplatom subvencija za boravak djece u privatnim vrtićima. Riječ je o 190 korisnika za koje će Grad refundirati po 100 KM, od septembra do decembra ove godine.

“Mi smo od Odjeljenja za društvene djelatnosti dobili rješenja za četiri mjeseca. Faktički, to je ono što bi trebalo da se isplati do kraja godine, međutim, isplata će se vršiti mjesec za mjesec. Ovaj put smo dobili samo za septembar dokaze o uplati od strane roditelja i mi ćemo to refundirati”, rekla je Maja Kunić, načelnik Odjeljenja za finansije grada Prijedora. Kunićeva je dodala da je trebalo malo duže vremena da se u sistem unesu podaci za 190 korisnika, ali da će se ubuduće isplata odvijati mnogo brže.

“Sledeći korak je da nam nadležno odjeljenje dostavi spisak roditelja koji su izvršili uplatu za oktobar, kao dokaz, i na osnovu toga će lakše ići isplata”, napominje Kunićeva.

Ovo je prvi put da Grad Prijedor subvencioniše boravak djece u privatnim vrtićima. U tu svrhu, za ovu godinu iz gradske kase izdvojeno je 80.000 KM, što je u septembru usvojeno rebalansom budžeta. Roditelji mjesečno za smještaj djeteta u privatnom vrtiću plaćaju 290 KM.

D. S.