Za osnovce i srednjoškolce u Republici Srpskoj danas je počela nova školska godina.  U školske klupe sjelo je oko 92.000 osnovaca i oko 42.000 učenika srednjih škola. Prijedorske osnovne i srednje škole spremno su dočekale početak nove školske godine, ali sa manjim brojem učenika nego lani.

Najveće interesovanje budućih srednjoškolaca bilo je za nova zanimanja, prije svega za zanimanje tehničar informacionih tehnnologija u Elektrotehničkoj školi, gdje se tražilo mjesto više. Zatim slijede zanimanja u Ugostiteljsko-ekonomskoj školi, te zanatska zanimanja poput varioca i kuvara. Najmanje interesovanje ove godine je bilo za Gimnaziju, tako da je prijedorska Gimnazija upisala svega tri odjeljenja sa nešto manjim brojem učenika od propisanog. Statistike ne donose lijepe vijesti. Ove godine na području Prijedora u prve razrede osnovnih škola upisano je 105, a u srednje oko 120 učenika manje nego prošle godine.

Nastava u prvom polugodištu počela je danas, a završava se u petak, 29. decembra za sve učenike. Zimski raspust počinje u ponedjeljak, 1. januara, a završava se u petak, 19. januara, dok proljećni raspust traje od ponedjeljka 2. aprila do petka, 6. aprila 2018. godine.Nastava u drugom polugodištu počinje u ponedjeljak, 22. januara, a završava najkasnije u petak, 22. juna, dok se za učenike završnog razreda osnovne škole nastava završava najkasnije u petak, 8. juna 2018. godine. U srednjim školama, nastava se završava 14. juna, osim za učenike završnih razreda kojima se nastava završava 17. maja 2018. godine. Učenici umjetničkih škola nastavu završavaju 7. maja, osim maturanata kojima se nastava završava 24. maja 2018. godine.

M.Stegić

 

PrethodniFK „RUDAR PRIJEDOR“ : PROTIV „ŽELJE“ NA POBJEDU (VIDEO)
SlijedećiČETVRTA FUDBALSKA LIGA FSP PRIJEDOR