Nastava u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj počinje 1. septembra. Roditelji su već počeli da svoje školarce pripremaju za novu školsku godinu. Konačnu odluku o modelu izvođenja nastave, donijeće u ponedjeljak Vlada Republike Srpske i Republički štab za vanredne situacije.

Većina udžbenika je na policama prijedorskih knjižara. Roditelji su počeli kupovati knjige, kao i školski pribor, potvrdio nam je Mile Vlačina, poslovođa knjižare Prijedor 1 Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Novo Sarajevo.

– Zavod je ove godine obezbijedio sve udžbenike, koji su već u prodaji. Svi naslovi od trećeg do devetog razreda su u knjižarama. Kao i naslovi za strane jezike. Takođe, snabdjeveni smo školskim priborom i dosta su povoljne cijene – dodao je on.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije apel roditeljima da kupovinu udžbenika obave što je ranije moguće, kako bi se izbjegle gužve krajem avgusta i početkom septembra. U svim knjižarama Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva širom Srpske omogućena je kupovina na rate. O cijenama udžbenika roditelji mogu da se informišu na i web-sajtu Zavoda.

M.Šodić