-0.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 30 Januara, 2023

POČELA SA RADOM POZORIŠNA RADIONICA (FOTO+VIDEO)

Najnovije vijesti

U Centru Sunce danas je počela pozorišna radionica tokom koje će šestoro mladih iz italijanskog grada Trenta, zajedno sa mladim Prijedorčanima, pripremiti pozorišnu predstavu “Priče sa mora”. S njima radi glumac i režiser Paolo Vićentini.

– Pričamo jednu morsku priču, priču o ronjenju. Radi se o grupi ljudi različitih naroda koji se nalaze na brodu koji tone – opisao je kratko temu predstave Vićentini.

Pozorišna radionica će trajati do 31. jula, u vremenu od 9.00 do 17.00 časova. Po završetku radionice predviđeno je prikazivanje predstave pred prijedorskom publikom, a krajem avgusta i pred italijanskom publikom u Trentu.

Ovo je druga pozorišna radionica čiji je organizator Udruženje Program Prijedor iz Trenta. Tokom prošlogodišnje radionice realizovana je predstava “Romeo i Julija”, koja je prikazana u okviru manifestacije obilježavanja stogodišnjice od osnivanja Rudnika željezne rude “Ljubija”.
Cilj radionice je kreativno izražavanje mladih kroz glumu kao instrument za upoznavanje i otkrivanje sebe samih, zbližavanje sa drugima, druženje, kao i izražavanje osjećanja i potreba.

D.S.

foto: Giga