Ponude božićnih ukrasa gužve u ribarnicama i na pijaci govore da su već počele pripreme za predstojeće božićne praznike. Badnji dan i Božić biće obilježeni na tradicionalan način kažu u prijedorskoj gradskoj parohiji, najavljujući sječenje i nošenje badnjaka ulicama Prijedora.

Božić ćemo proslaviti kako smo to činili i do sad . Uz bogatu trpezu kako onu posnu, prije, tako i mrsnu na sam dan Božića kažu Prijedorčani koji ovaj praznik proslavaljaju po starom julijanskom kalendaru.

Potražnja za ribom danas je bila velika, kažu u prijedorskim ribarnicama dodajući da za razliku od prošle godine kada je do svježe ribe, prije svega šarana, bilo teško doći , ove godine biće je dovoljno.

Božićna trpeza je nezamisliva bez božićnih ukrasa, odnosno aranžmana koji simbolizuju najradosniji hrišćanski praznik. Ove godine ponude su raznovrsne a cijene se kreću od 3 do 5 KM.

Srećne predstojeće božićne praznike danas je vjernicima poželio i prijedorski  protojerej stavrofor Mladen Majkić tradicionalnim pozdravom Hristos se rodi, vaistinu se rodi.

P.Š.

PrethodniGRADONAČELNIK ORGANIZOVAO PRIJEM ZA BORAČKE ORGANIZACIJE (video)
SlijedećiIspraćen centralni Badnjak u Prijedoru