3.8 C
Prijedor
Petak, 2 Decembra, 2022

Počeli 38. susreti Urijaša (video)

Najnovije vijesti

Poslednjeg petka i subote u mjesecu maju, već 38 godina, Urijaši, fudbaleri, sastaju se na starom mjestu. Tradicionalno, na fudbalskom susretu starih i mladih Urijaša okupi se oko 300 prijatelja, komšija i poznanika.

Nekadašnji predsjednik Organizacionog odbora Urijaša, Zoran Predojević, rekao je da se na ovom skupu, dugi niz godina, okupljaju i drugi Prijedorčani koji ne žive na Urijama.

– Ovo je druženje prijatelja, braće, komšija, školskih drugara, drugara iz vojske i svih naših Prijedorčana. Mislim da je ovo jedinstven primjer ovakvog druženja u Srpskoj. Nažalost, za ovih 38 godina, izgubili smo dosta naših članova i prijatelja među kojima je i Petar Gagić, jedan od prvih organizatora ovog druženja – rekao je Predojević.

Predsjednik Organizacionog odbora 38. susreta Urijaša, Branislav Šormaz, rekao je da na susretima dolaze ljudi iz drugih dijelova grada i da je veliko zadovoljstvo svake godine organizovati okupljanje prijatelja.

– Nakon prve večeri, očekuje nas fudbalska utakmica. Odmjerićemo snage sa mlađim Urijašima, a nakon toga, uz prigodan program, obilježiti i ovu godinu – rekao je Šormaz.

Utakmica je zakazana sutra u 17 časova na stadionu na Urijama. U 19 časova, tradicionalno, slijedi nagrada za učenika generacije Osnovne škole ,,Petar Kočić”.

I. P.