5.8 C
Prijedor
Utorak, 28 Marta, 2023

POČELI “VIDOVDANSKI DANI” U OMARSKOJ (video)

Najnovije vijesti

I ove godine Omarska je bila domaćin tradicionalnih “Vidovdanskih dana”. Mnoštvo ljudi sinoć je imalo priliku da u porti Hrama Svetog cara Lazara obiđe brojne štandove na kojima su bile izložene narodne rukotvorine i poslastice iz narodne kuhinje. Sve to pripremile su domaćice iz Omarske i okolnih sela, a same kažu da im ništa od toga nije teško kada mogu da počaste svoje komšije i prijatelje. Priliku da pokažu šta znaju imali su i domaćini koji  su učestvovali u takmičenju za najbolju rakiju. Svoj doprinos, kao i svih ovih godina, dali su lovci iz LU “Srndać”, koji su pokazali kako se kuva prava lovačka čorba.

“Vidovdanski dani” u Omarskoj imaju i svoju humanu stranu, jer već godinama, na Vidovdan, Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi Omarska organizuje akciju darivanja ove dragocjene tečnosti. Činjenica da se iz godine u godinu oko Vidovdana u Omarskoj okuplja sve više ljudi, dovoljno govori o značaju ove manifestacije, kaže Željko Romanić, predsjednik Savjeta MZ Omarska. Manifestaciju je posjetio i gradonačelnik Milenko Đaković.

– Mještani Omarske, i na ovaj način, pokazuju da su dobri domaćini. Mi podržavamo ovu manifestaciju kako bi ljudima ovo druženje bilo što prijatnije – rekao je Đaković.

Građani su uživali u bogatom kulturno-umjetničkom programu u kojem su učestvovali KUD “Omarska”, učenici OŠ “Vuk Karadžić” i mališani vrtića “Palčić”. Tu su bili i gosti iz Dječijeg edukativnog centra „Dajte nam šansu – Zvjezdice” iz Banjaluke, koji okuplja djecu sa posebnim potrebama. “Vidovdanski dani“ u Omarskoj dio su kalendara “Prijedorskog ljeta kulture”.

Z.J.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!