Počelo 26. takmičenje Muzičkih škola RS – Kozarski Vjesnik – Radio televizija Prijedor
Home Kultura Počelo 26. takmičenje Muzičkih škola RS

Počelo 26. takmičenje Muzičkih škola RS

0

U Prijedoru je danas počelo takmičenje muzičkih škola Republike Srpske. Republičko takmičenje okupilo je više od 350 učenika iz 12 opština i gradova Srpske i gostujućih takmičara iz Bihaća. Ovo je prilika da se prepoznaju nadareni učenici, ali i da se ohrabre i podstaknu u razvoju svojih talenata.

Pomoćnik ministra za kulturu RS, Tanja Đaković otvarajući takmičenje poručila je da muzika zauzima značajno mjesto u odgoju i obrazovanju mladih ljudi, s obzirom da ona na najprirodniji način gradi lijepe odnose među vršnjacima.

Takmičarski program će se odvijati na više lokacija: u Muzičkoj školi “Savo Balaban”, u Galeriji “Sreten Stojanović”, u Pozorištu Prijedor i u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović”. Ove godine u sedam disciplina: klavir, solfeđo, duvači, solo pjevanje, kamerna muzika, orkestri, te harmonija i oblici.

Direktor Muzičke škole “Savo Balaban”, Aljoša Novaković i gradonačelnik Milenko Đaković, izrazili su zadovoljstvo što su prijedorska Muzička škola i grad na Sani, ove godine domaćini takmičenja.

I da prijedorski privrednici imaju sluha za mlade umjetnike, dokaz je i lijep gest predstavnika Kompanije “ArselorMital Prijedor”, koji su za potrebe ovog takmičenja donirali nov klavir u vrijednosti od 23.000KM. Njima je danas na svečanosti otvaranja uručena zahvalnica.

Predrag Damjanović, direktor Republičkog pedagoškog zavoda rekao je da su se domaćini ozbiljno dali u cijelokupnu organizaciju, te da su u tome i uspjeli.

Završni koncert i dodjela nagrada najuspješnijim takmičarima predviđena je sutra u 15.00 časova u prijedorskom Pozorištu.

M.Šodić

 

 

 

NO COMMENTS

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!
Exit mobile version