2.8 C
Prijedor
Srijeda, 30 Novembra, 2022

POČELO ASFALTIRANJE SAOBRAĆAJNICE RADIN GAJ-BUSNOVI

Najnovije vijesti

Juče su započeti radovi na asfaltiranju dionice puta Radin gaj – Busnovi, saopštio je  Dragoslav Kabić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove. Riječ je o radovima vrijednim 600.000 KM, koje su u jednakim iznosima, odnosno po 300.000 KM izdvojili preduzeće “Šume Srpske” i Vlada Republike Srpske.

-Ovo je dobar posao jer je to put koji će povezati dvije opštine i građani će konačno dobiti normalnu putnu komunikaciju kojom će moći da saobraćaju prema Prijedoru, prema Banjaluci i Sanskom Mostu – naveo je Kabić.

On je dodao da su danas počeli i pripremi radovi na izgradnji i revitalizaciji putnih prvaca na širem području Prijedora. Tenderska procedura je završena, vrijednost radova je 4,8 miliona KM, a izvođač je preduzeće “Prijedorputevi”.

-Naša odluka je da krenemo od Gradine i Omarske. Tu je u pitanju novac koji je došao kao dividenda od RŽR “Ljubija”. Mislimo da su građani ovog dijela Prijedora bili najviše oštećeni radom rudnika i red je da prve asfaltne površine idu njima, da im tako vratimo ono što su oni izgubili zbog rudarenje u rudniku Omarska – rekao je Kabić.

Z. J.