16.8 C
Prijedor
Nedjelja, 4 Juna, 2023

POČELO ASFALTIRANJE ULICA U GOMJENICI

Najnovije vijesti

U Gomjenici je danas asfaltirana Ulica Ljubana Crnobrnje.  Ovo jedna od četiri ulice koje će narednom periodu biti asfaltirane u ovom naselјu. S tim su počeli radovi po drugom pojedinačnom ugovoru za asfaltiranje puteva i ulica, vrijednosti oko dva miliona KM. Izvođač radova je preduzeće “Prijedorputevi”.

Radove je obišao i gradonačelnik Slobodan Javor. On je istakao da je ovo početak asflatiranja 27 putnih pravaca na području Prijedora. “Radove počinjemo s početkom građevinske sezone i radićemo tokom čitave godine, a ovo je samo dio poslova koje ćemo uraditi i jedan od ugovora koji će biti potpisani, jer nam je veoma bitno da imamo dobru infrastrukturu”, istakao je Javor.

Gradonačelnik je dodao da su predviđeni radovi na izgradnji kanalizacione mreže u naselјu Celpak-Krajina, prva faza izgradnje mreže u Omarskoj, a biće sproveden i tender za koji su obezbijeđena sredstva i sva papirologija za Veliko Palančište, Glavicu i Stari Voćnjak, gdje mještani godinama imaju problema sa vodosnabdijevanjem.

U prethodnom periodu na području Prijedora asfaltiran je 31 putni pravac, dužine oko 7,5 kilometara. Sredstava za ovu namjenu, 4.843.000 KM, dodijelila je Vlada Republike Srpske.

Z.J.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!