POČELO DRUGO KVIZ TAKMIČENJE „PRIJEDOR, MOJ GRAD U SRPSKOJ“ – Kozarski Vjesnik – Radio televizija Prijedor
Home Kultura POČELO DRUGO KVIZ TAKMIČENJE „PRIJEDOR, MOJ GRAD U SRPSKOJ“

POČELO DRUGO KVIZ TAKMIČENJE „PRIJEDOR, MOJ GRAD U SRPSKOJ“

0

Učenici Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” iz Busnova i Osnovne škole “Petar Kočić” iz Prijedora prvi su polufinalisti Medjuškolskog takmičenja učenika od I do V razreda pod nazivom “Prijedor, moj grad u Srpskoj”. U prvom krugu kvalifikacija takmičili su se i učenici iz OŠ “Dositej Obradović” iz Prijedora i OŠ “Jovan Cvijić” iz Brezičana.

Kviz znanja i vještina u poznavanju užeg i šireg zavičaja, odnosno Prijedora, kao važnog činioca u razvoju Republike Srpske obuhvata pitanja iz nastavnih predmeta moja okolina, priroda i društvo i poznavanje društva u skladu sa nastavnim planom i programom.

Drugi i treći krug kvalifikacija biće održani 4. i 18. marta, nakon čega će uslijediti polufinalna takmičenja i finale u aprilu mjesecu. Prvo kviz takmičenje prošle godine je održano  u OŠ “Petar Kočić”, dok je ove godine domaćin OŠ “Vuk Karadžić” u Omarskoj.

Nakon današnjeg prvog kvalifikacionog kruga i druženja u ovoj školi, učenici su posjetili Rudnik “Omarska”.

Organizator takmičenja je kompanija “Arselor Mital Prijedor”, a partneri su grad Prijedor, Republički pedagoški zavod i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, dok je prijatelj takmičenja kompanija sportske opreme “Sport vižn”.

Naša ekipa družila se sa učenicima. Video prilog možete pogledati u ponedjeljak (27. februara) u 20.00 časova u emisiji “Prijedor danas”, a reportažu u petak  (3. marta) u 18.00 časova na “RTV PRIJEDOR”. Iste sadržaje možete pratiti i na našem portalu. Više fotografija možete pogledati OVDJE!

M.Stegić

foto: Giga

NO COMMENTS

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!
Exit mobile version