POČELO DRUGO POLUGODIŠTE I U PRIJEDORSKIM ŠKOLAMA – Kozarski Vjesnik – Radio televizija Prijedor
Home Vijesti POČELO DRUGO POLUGODIŠTE I U PRIJEDORSKIM ŠKOLAMA

POČELO DRUGO POLUGODIŠTE I U PRIJEDORSKIM ŠKOLAMA

0

Danas se oglasilo školsko zvono koje je označilo početak drugog polugodišta u osnovnim i srednjim školama širom Republike Srpske.  Do odgađanja početka nastave nije došlo, te se ona odvija nesmetano, uprkos snijegu i hladnoći.

Stevica Džogazović, predsjednik aktiva direktora Osnovnih škola prijedorske regije, potvrdio je da je nastava, bez ikakvih problema,  počela u 12 osnovnih škola na području Prijedora i tri osnovne škole u opštini Oštra Luka.

–  Prethodnih dana, zbog visokog snježnog pokrivača,  bio je upitan početak nastave u područnoj školi Gornja Ravska, koja se nalazi u sastavu OŠ “Mladen Stojanović” u Ljubiji. Međutim, jutros sam dobio zvaničnu informaciju da je snijeg očišćen i da su učenici sjeli u klupe i u ovoj školi – naveo je Džogazović.

On je dodao da je nastava počela i u OŠ “Josif Pančić” u Kozici, gdje su očišćeni putevi pa se prevoz učenika odvija nesmetano. Riješen je i problem prevoza za učenike iz Batkovaca i Usoraca koji pohađaju OŠ “Desanka Maksimović” u Oštroj Luci.

Nastava je redovno počela i za oko 2.800 prijedorskih srednjoškolaca.

– Svi uslovi za početak nastave su ispunjeni. Nema problema ni što se tiče đaka putnika, osim nekih minimalnih kašnjenja od par minuta – rekla je Valentina Sovilj predsjednik Aktiva direktora srednjih škola Prijedor.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, saopšteno je da će se donositi pojedinačne odluke o odgađanju početka nastave u onim školama gdje to ne dozvoljavaju vremenske prilike.

Z.J.

foto: Giga

NO COMMENTS

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!
Exit mobile version