Banjalučki umjetnik Selver Begić počeo je danas oslikavanje murala „Negdje između početka i kraja“, koji će krasiti fasadu Osnovne škole „Desanka Maksimović“. Njegov rad je jednoglasno izabran od strane stručnog žirija na ovogodišnjem, petom po redu konkursu „Paola de Manjinkor“.

Selver Begić

– Rad se tematski uklapa u kontekst osnovne škole. Mislim da će sa svojim koloritom i idejom dobro da se uskladi sa tim dječijim svijetom – kaže Begić.

Biće ovo izazov, dodaje on, jer dosad nije radio na ovako velikoj površini, iako je prije pet godina asistirao u oslikavanju  murala „Šeširdžija“, prvog u okviru projekta „Prijedor, grad murala“.

Očekuje se da će mural biti završen u narednih deset dana, ukoliko to vremenski uslovi dozvole. Pored prilike da oslika mural, Begiću pripada i novčana nagrada od 3.000 KM. Boris Eremić, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Prijedora, rekao je da je cilj Projekta da Prijedor bude prepoznatljiv kao grad umjetnika.

Boris Eremić, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Prijedora

– Murali su nešto što je transparentno, vidljivo, uočljivo, dio su  savremene, ulične umjetnosti koja je jako zastupljena u razvijenijim sredinama. Zato smo mislili da je ovo pravi način da se pokaže da Prijedor ima veliku tradiciju kad je riječ o umjetnosti – rekao je Eremić.

Podsjetimo da je Begićev rad odabran u konkurenciji 37 radova, koji su na konkurs pristigli sa svih strana svijeta.

Z.J.

foto: Giga

PrethodniO OSNOVAMA MUZIKE U PRIPREMNIM RAZREDIMA
SlijedećiSANJA MILOJICA NA PRVENSTVU EVROPE U LUKSEMBURGU