Na Kozari je počela sezona skijanja, a za sve ljubitelje zimskih sportova otvorene su sve tri ski-staze.
U Info-centru Nacionalnog parka Kozara Srni je potvrđeno da je visina snijega oko 40 centimetara i da su time stvoreni uslovi za otvaranje ovogodišnje sezone skijanja na ovoj planini.

“Skijanje je zvanično počelo sinoć tradicionalim prvim noćnim skijanjem, a nastavlja se danas u punom kapacitetu, jer je vrijeme sunčano i temperatura od minus četiri stepena idealna za skijanje”, rekao je dežurni u Info-centru Nacionalnog parka Draško Anđelić.

On je potvrdio i da je put Kozarac – Mrakovica prohodan, te da je temperatura od svega nekoliko stepeni ispodo nule pogodna za skijanje i sankanje.

Skijaške kapacitete na Kozari čine skijaške staza dužine 650 i 850 metara, a u funkciji su i dva ski-lifta tipa “tanjir” i “sidro”.

Osim ove dvije velike staze za najmlađe i početnike izgrađena je mala ski-staza dužine 200 metara i mali ski lift. Obezbijeđeni su uslovi za skijaše svih uzrasta, naročito početnike, koji mogu uživati u ovom atraktivnom, zimskom sportu.

Staze su uređene modernim snježnim ratracima, koji stvaraju idealne uslove za skijanje. Poseban ugođaj čini noćno skijanje pod reflektorima.

Ranije je iz Planinarsko-skijaškog društva “LJubijski rudar” najavljeno da neće biti promjene cijena u odnosu na prošlu godinu.

Dnevni ski-pas za odrasle košta 15 KM, poludnevni 10 KM, a noćno skijanje 13 KM, dok je za djecu dnevni ski-pas 10 KM, a poludnevni sedam KM. U dnevnom terminu od 10.00 do 16.00 časova rade sve staze, a u noćnom terminu radi velika staza od 18.30 do 21.30 časova.

Srna

PrethodniRIJEŠITE SE UPORNOG KAŠLJA I OČISTITE PLUĆA PREKO NOĆI
SlijedećiZBOG TEHNIČKE NEISPRAVNOSTI IZ SAOBRAĆAJA ISKLJUČENO 96 VOZILA (VIDEO)