U Okružnom sudu u Prijedoru danas  je počelo suđenje Aliji Hrustiću ( 49) iz Kamičana kod Prijedora optuženom da je 27 maja prošle godine u Srednjim Jakupovićima kod Prijedora  nožem i sjekirom iskasapio bivšu suprugu Azru Hrustić (35)  i Envera Halilagića (41) iz Bihaća kojeg je zatekao s njom.

Alija i Azra                                                                                                                             foto: facebook

Podsjećamo, Azra je nekoliko mjeseci ranije napustila Aliju. Sa starijim sinom smjestila se kod jedne starije mještanke u Srednjim Jakupovićima. Vodila je brigu o njoj a ova joj je zauzvrat dala smještaj.

U međuvremenu je podnijela i zahtijev za razvod braka s kojim se Alija nije mogao pomiriti. U toj kući dogodilo se dvostruko ubistvo. Obdukcija urađena u Zavodu za sudsku medicinu RS-a u Banjaluci pokazala je da je na tijelu Azre bilo 20 rana od noža i sjekire, a na tijelu Halilagića deset više.

Nakon ubistva  Hrustić se sam predao policiji u Kozarcu, nakon čega mu je određen i prtivor u KPZ „Tunjice“ kod Banjaluke gdje se i danas nalazi.

Suđenje Hrustiću biće nastavljeno u februaru.

KV

foto: Arhiva

PrethodniKOŠARKA: “SUTJESKA” U PRIJEDORU SLAVILA REZULTATOM 90:81 (VIDEO)
SlijedećiVEČE KULTURNOG STVARALAŠTVA U PEJIĆIMA