15.8 C
Prijedor
Petak, 31 Marta, 2023

POČEO DVODNEVNI ŠAMPIONAT REPUBLIKE  SRPSKE U ŠAHU  

Najnovije vijesti

U organizaciji Šahovskog  saveza Republike Srpske, u prijedorskom motelu “Atlantis”, danas je počeo dvodnevni 19. pojedinačni seniorski šahovski  šampionat u konkurenciji muškaraca i žena.

img_3982

Prilikom svečanog otvaranja u ime tehničkog organizatora Šahovskog kluba “Rudar” Prijedor obratio se Rade Javorić, predsjednik kluba. Učesnike takmičenja pozdravio je akademik Pantelija Dakić, predsjednik Šahovskog saveza Republike Srpske. Zahvalio se gradonačelniku Prijedora Milenku Đakoviću i Radi Javoriću  na pomoći oko organizovanja jednog u nizu šahovskih  takmičenja u gradu Prijedoru.

img_3987

Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora je istakao da se Prijedor ponosi svojim šahistima a posebno ŠK “Rudar” i mladim šahovskim talentima koji su nedavno ponikli u  Školi šaha ovog trofejnog kluba.

img_3990

-Svi učesnici takmičenja su pobjednici, a nakon 9 kola biće poznati oni najbolji. Grad Prijedor i njegovi šahisti potrudiće se da  budu dobri domaćini a i takmičari, dodao je Đaković.

img_3992

Đaković je porvim potezom otvorio takmičenje na kom učestvuje   30 seniora i 13 seniorki. Među učesnicima  turnira su intermajstori Aleksandar Savić, Dušan Lekić i Zoran Runić, te FIDE majstori Miladin Gavrić, Zoran Popović, Vlado Narančić i Boris Đukić..

img_3984

Igra se švajcarski sistem u 9 kola, a tempo igre je 30 minuta.

Rezultati Prvog kola.

rezultati-1rezultati-zene-1

Organizator je obezbjedio 10 redovnih nagrada. Pobjedniku kod muškaraca  će pripasti 400, drugom 300, a trećeplasiranom 200 KM.  Ukupni nagradni fond kod deset prvoplasiranih žena iznosi 870 KM.  Pobjednici pripada 200, drugoj 150, a trećoj 100 KM.  Generalni sponzor Prvenstva je preduzeće “Luka” A.D. Banja Luka, fondacija “Luka”

img_3994

Danas se igra pet kola, a sutra, nakon 9. kola, uslijediće proglašenje najuspješnijih.

M.Bogun

foto: Dragan Stojnić Giga

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!