19.8 C
Prijedor
Četvrtak, 23 Marta, 2023

POČETKOM MAJA „Kozara Ultra Trail“

Najnovije vijesti

Za „Kozara Ultra Trail“ do sada je prijavljeno 250 učesnika, od kojih je 150 djece, što je znatno više nego prošle godine, rekla je Nevena Stojaković, predsjednik Udruženja „Kozara Ultra Trail“.

Učesnicima ovog sportsko-rekreativnog događaja ponuđene su četiri staze: „Kozara Ultra Trail“ 103 kilometra, potom „Ruster maraton“ 38 kilometara, „Nektar trail“ 20 kilometara i „Bema za 10“ od 10 kilometara. Od pomenute četiri, tri trke startuju u naselju Rajkovići u Kozarcu, a završavaju se na Mrakovici, dok će start i cilj „Ultra Trejla“ od 10 kilometara biti na Mrakovici. Do sada su prijavljeni takmičari iz 11 država i to, pored BiH, ove godine na „Kozara Ultra Trailu“ naći će se maratonci iz Srbije, Hrvatske, Rusije, Sjeverne Makedonije, Mađarske, Slovačke i Slovenije.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković poželio je mnogo sreće i uspjeha učesnicima, uz poruku da će uživati u prirodnim ljepotama Kozare. Među onima koji će trčati na ovom sportsko-rekreativnom maratonu je veliki broj prošlogodišnjih učesnika, a među njima i lanjski pobjednik „Ultra maratona“, Tomaž Cankar.

 

P.Š.

 

 

 

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!