Ansambl Pozorišta u Prijedoru počinje pripreme za 65. pozorišnu sezonu i početak rada na novoj predstavi “Laža i paralaža” Jovana Sterije Popovića, u režiji Đurđe Tešić iz Beograda, rekao je Srni direktor ovog teatra Zoran Baroš.
“Riječ je o rediteljki koja ima dosta iskustva u pozorišnoj režiji, a radila je osim u Beogradu i Subotici i u Narodnom pozorištu u Banjaluci. Mi smo gledali neke njene predstave i dogovorili saradnju”, naveo je Baroš.

On je dodao da će u predstavi igrati Zlata Kogelnik, Dean Batoz, Tatjana Binjaš-Batoz, Siniša Vučićević, Srđan Kneginjić i Jelena Seksan.

Premijera se očekuje polovinom novembra, istakao je Baroš.

Prema njegovim riječima, u međuvremenu će Pozorište Prijedor imati i jednu svoju premijeru i jednu zajedničku predstavu sa banjalučkim Narodnim pozorištem.

“O tome će biti više riječi kada počnu pripreme za te predstave”, naglasio je Baroš i potvrdio da će to biti dio od četiri do pet premijera koliko ih je planirano u 65. pozorišnoj sezoni.

On je podsjetio na izuzetan završetak prethodne sezone kada je ovaj ansambl osvojio četiri nagrade na 36. Pozorišnim igrama BiH u Jajcu u veoma jakoj konkurenciji sedam odabranih od 22 predstave.

izvor: Srna

foto: Giga

PrethodniLAŽNOM DOJAVOM POKUŠAO POKVARITI SVADBENO VESELJE
SlijedećiTOKOM POLICIJSKE KONTROLE VOZAČA “POKOSIO” INFARKT