Kviz takmičenje „Prijedor, moj grad u Srpskoj“ za učenike od prvog do petog razreda osnovnih škola sa područja našeg grada počinje u subotu, 24. februara. Ove godine domaćin kviza je Osnovna škola “Desanka Maksimović”. Zdravko Budimir, direktor OŠ “Desanka Maksimović” na današnjoj pres konferenciji je rekao da im je čast i zadovoljstvo što su domaćini kviza, te da će nakon tri kvalifikaciona kruga i dva polufinalna takmičenja, finale kviza biti održano 14. aprila.

Kviz “Prijedor, moj grad u Srpskoj” podržava Gradska uprava.

– Već smo prepoznatljivi u regiji po ovom specifičnom kvizu, jer je ta ideja potekla iz našeg grada, tačnije iz OŠ “Petar Kočić”. Podržavaćemo ovu saradnju osnovnih škola i učenika i interaktivni pristup ka sticanju znanja i vještina gdje učenici imaju mogućnost da pokažu sve ono što znaju o gradu Prijedoru – rekla je Monja Kasalović, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti u Gradskoj upravi Prijedor.

Kviz znanja i vještina u poznavanju užeg i šireg zavičaja, obuhvata pitanja iz nastavnih predmeta moja okolina, priroda i društvo i poznavanje društva u skladu sa nastavnim planom i programom.

– Za ovaj kviz možemo reći da je već postao brend grada Prijedora. Nama je drago što je Kompanija “Arselor Mital Prijedor” generalni sponzor kviza, jer on uključuje mlade koji su fokus našeg djelovanja i prioritet u projektima koje realizujemo – rekao je Predrag Šorga iz Kompanije “Arselor Mital Prijedor”.

Školarce očekuju brojne nagrade koje su pripremili prijatelji kviza. U finalnom takmičenju, za prvoplasiranu ekipu predviđana je novčana nagrada od 300 KM, a za drugoplasiranu 150 KM, te zajednički izlet za sve učesnike kviza. Kviz takmičenje “Prijedor, moj grad u Srpskoj” podržali su Republički pedagoški zavod i Ministarstvo prosvjete i kulture RS, kao i Turistička organizacija grada Prijedora. Medijski pokrovitelj kviza je naša informativna kuća, a prijatelj takmičenja  “Sport vision”.

M. Stegić

PrethodniDANAS POČEO VELIKI VASKRŠNJI POST (VIDEO)
SlijedećiUHAPŠEN PRIJEDORČANIN KOJI JE VOZIO SA 2,24 PROMILA ALKOHOLA U KRVI