U Republici Srpskoj trenutno su pod zdravstvenim nadzorom 4.864 lica koja su doputovala iz područja zahvaćenih virusom korona, nadzor je završen kod 216 lica, dok je 20 lica pozitivno na ovaj virus ali su trenutno bez simptoma, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.
Iz Instituta napominju da nadzor podrazumijeva zdravstvene preglede i epidemiološko ispitivanje lica koja su bila u kontaktu sa oboljelim, kliconošom ili su boravila u žarištu zarazne bolesti.

Preporuka za građane koji su u posljednjih 14 dana boravili u Italiji, posebno na sjeveru te zemlje, ali i u Kini, Južnoj Koreji i Iranu jeste da se telefonski jave nadležnim domovima zdravlja radi savjeta o daljem postupanju.

Od početka godine u svijetu je prijavljeno 180.159 laboratorijski potvrđenih slučajeva oboljelih od Kovida-19, uključujući 7.103 smrtnih slučajeva, navodi se u saopštenju iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

SRNA

PrethodniPRIJEDORČANI POŠTUJU PREVENTIVNE MJERE (video)
SlijedećiNEOSIGURANIM FINANSIRANE ZDRAVSTVENE USLUGE DO 31. MARTA

1 COMMENT

  1. Ako dođe korona virus u Prijedor, gdje smjestiti pacijenta, jer Bolnica Prijedor nema tih uslova, pošto nije ni predviđena za takvu izolaciju. Osim toga tamo kod dr. Sovilja pacijenti umiru i od običnih bakterija. Dok dr. Sovilj koji je vječni direktor predaje medicinskim sestrama na Višoj medicinskoj školi o čistoći i etiki dolte mu je bolnica sva u gnoju, počev od portirnice na ulazu. Sve smrdi i nema ventilaciju a pacijenti mu umiru od občinog gripa kao i u Domu penzinera.