-S obzirom da je potvrđen jedan slučaj oboljelog lica novim korona virusom Higijensko -epidemiološka služba Doma zdravlja Prijedor preduzela je mjere anketiranja  i stavljanja u stanje kućne izolacije  lica koja su bila u kontaktu sa oboljelom osobom – rekao je gradonačelnik Prijedora i komadant gradskog Štaba za vanredne situacije Milenko Đaković dodajući da su od juče pod zdravstveni nazor stavljena 122 lica što je ukupno 705 osoba. Đaković je istakao da se Prijedorčani  pridržavaju naredbi Kriznog štaba i da ubuduće treba staviti akcenat na bolju zaštitu zdravstvenih radnika koji su u neposrednom kontaktu sa oboljelima ili licima za koja postoji sumnja da bi mogli biti zaraženi.

On je najavio i uvođenje akcije pod nazivom ,,Budimo humani,, putem koje će se svim licima starijim od 65 godina, hroničnim bolesnicima, trudnicama, kao i osobama sa invaliditetom   koja imaju otežano kretanje biti omogućeno da putem telefonskog poziva dobiju dostavu životnih namirnica.

Gradonačelnik je još jednom pozvao sva lica koja po raznim osnovama dolaze iz inostranstva da se jave zdravstvenim ustanovama i pridržavaju uputstava koja im budu data kako bi zaštitili svoje, ali i zdravlje ljudi oko sebe.

P.Š.

PrethodniRadno vrijeme JZU Gradska apoteka Prijedor za 21.03.2020.(subota) i 22.03.2020.(nedelja)
SlijedećiGRADSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE