15.8 C
Prijedor
Petak, 31 Marta, 2023

PODIJELJENO 70.000 SADNICA MALINE

Najnovije vijesti

Danas je u Prijedoru izvršena podjela oko 70.000 sadnica maline, namijenjene za sadnju na 44 poljoprivredna domaćinstva. Sadnice su podijeljene u okviru Projekta integrisanog lokalnog razvoja, koji implementiraju UNDP BiH i Grad Prijedor.

img_0298

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da je vrijednost projekta 160.000 KM, gdje je UNDP učestvovao sa 70 odsto, grad Prijedor sa 20 odsto, a korisnici sa deset odsto sredstava.

img_0311
Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora

“Grad Prijedor nastoji da se uključi u sve ono što je od interesa za građane i grad. Postoji veliki interes za podizanje nasada malina i to je znatna podrška i porodicama koje se time bave, a i vid zapošljavanja. Područje je pogodno za razvoj ove kulture i grad nastoji pomoći i lokalnim projektima i onima u kojima učestvuje međunarodna zajednica”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru.

 

img_0315
Tatjana Marić, šef Odsjeka za unapređenje poljoprivrede grada Prijedora

Šef Odsjeka za unapređenje poljoprivrede grada Prijedora Tatjana Marić rekla je da na području Prijedora ima oko sedam hektara pod malinom, gdje su parcele površine od jednog do četiri dunuma, a da bi nakon današnje podjele sadnica ta površina trebalo da se udvostruči.

“Zahladilo je, a prateći dugoročnu vremensku prognozu, mislimo da će korisnici u narednih sedam dana zasaditi maline na parcelama koje su prethodno pripremili”, navela je Marićeva.

KV

foto: Dragan Stojnić Giga

img_0304img_0319

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!