PODJELOM PAKETA PRIJEDORSKI ROMI OBILJEŽILI SVOJ DAN (video)

U organizaciji Udruženja Roma danas je, podjelom humanitarnih paketa s osnovnim prehrambenim i higijenskim potrepštinama, obilježen Svjetski  dan Roma. Podijeljeno je 13 paketa koje su dobili stari i nemoćni, članovi romske zajednice.

Pakete za Rome,  da  na svoj dan imaju bar malo bogatiju trpezu,  obezbijedila je gradska uprava.  U ime onih koji su ih  dobili zahvalio se  Ramo Salešević, predsjednik Udruženja Roma. Najavljuje sličnu pomoć i mlađim članovima romske zajednice, pogotovo višečlanim porodicama.

– Ovi paketi će mnogo značiti za ovu romsku populaciju , a ne treba da zaboravimo ni ove mlađe koji imaju višečlane porodice . Borićemo se ovih dana da i ova mlađa populacija  uz pomoć gradske uprave dobije prehrambene pakete. – kaže Salešević koji  se zahvalio Udruženju „Neven“ koje  im je poklonilo 20 tak zaštitnih maski. Nadležne su pozvali da dezinfikuju dvije stambene zgrade, u Rudničkoj ulici i na Skeli, u kojim borave Romi. Romska zajednica na području Prijedora broji oko 700 članova.

M.Z.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!