-3.2 C
Prijedor
Utorak, 7 Februara, 2023

POKAZNA VJEŽBA PRIJEDORSKIH VATROGASACA FOTO I VIDEO

Najnovije vijesti

Dim u učionicama, zvuk sirene, vatrogasna vozila u školskom dvorištu, evakuacija djece iz škole. Prizor koji bi kod većine ljudi izazvao strah, No, srećom, radilo se o simulaciji vanredne situacije.

img_0024

Naime, pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor održali su u OŠ „Branko Radičević“ u Petrovu pokaznu vježbu pod nazivom „Požar u školi“.

img_0027

Kako kaže Nebojša Miljuš, straješina ove jedinice, cilj je da se učenicima pokaže kako treba da se ponašaju u slučaju požara.

img_0057

–  Ideja je da se obuči osoblje i učenici kako da na bezbjedan način napuste prostorije u bilo kojoj vanrednoj situaciji. Ujedno je ovo bila prilika da se prikaže spremnost i nivo obučenosti samih vatrogasaca – rekao je Miljuš.

img_0022

I pokazali su je, jer su iz svoje baze do škole stigli za osam minuta, i odmah počeli sa intervencijiom.

img_0045

Učenici su mogli da učestvuju u evakuaciji, da vide intervenciju vatrogasaca, koji su pokazali postupak gašenja požara i iznošenja povrijeđenih iz objekta.

Takođe, osnovci su mogli pobliže da se upoznaju sa opremom kojom raspolaže TVJ Prijedor.

img_0053
direktor škole Milosava Pranić

Direktor škole, Milosava Pranić, rekla je da su na vježbi osoblje i učenici pokazali da su sposobni da na bezbjedan način reaguju u vanrednim situacijama.

Ova vježba obavljena je i u osnovnoj školi „Jovan Cvijić“ u Brezičanima, dok će sutradan i osnovci u Ljubiji moći da vide vatrogasce na djelu.

Više fotografija sa ovog događaja možete pogledati OVDJE!

Z.J.

Foto: Dragan Stojnić Giga